04-6000767

טשטוש צלקות – העתיד כבר כאן כדי להחזיר את הזמן לאחור בנזקי עור.
טשטוש צלקות

העור מוגדר כאיבר הגדול ביותר בגוף האדם מאז הגדרתו כאיבר אחד בפני עצמו, העור משמש כמגן המפריד בין העולם החיצון ובין הרקמות הרכות והעדינות של הגוף ועל כן הוא נחשף לשלל סכנות אשר מאיימות לפגוע בשלמותו, כל נפילה, וחתך קטן או גדול פוגעים קלות בשלמותו, חשיפה ממושכת לשמש עלולה לגרום להזדקנות מוקדמת של העור ואף לכתמים וחלילה למחלות.

עד לפני כמה שנים הייתה הרפואה חסרת תשובות בכל הנושא של החלמת צלקות ואנשים רבים סבלו מהן לאורך כל החיים.

לשמחתינו חידושים בתחומי רפואה ומדע הביאו עלינו עידן חדש בתחום שיקום העור על ידי טשטוש צלקות, אך המדענים והחוקרים מנסים תמיד לדחוף את גבולות הקיים בחיפושם אחר פתרונות חדשים!

 במאמר זה נעבור על החידושים המרגשים בתחום טשטוש צלקות ויזואלי ואפילו השבת התפקוד לאזור הפגוע.

טשטוש צלקות הוא טיפול על עורי, תוך עורי ותת עורי, מה חשוב לדעת על העור האנושי?

העור האנושי הוא הקשר החיצוני שלנו עם הסביבה. תפקידיו מרובים ומסייעים בשמירה על בריאותנו בכל יום ולילה. העור מהווה גם את שכבת המגן הראשונית שלנו מפני קרני השמש המזיקות. כמו כן, הוא משמש כמסנן ומונע כניסת חיידקים ווירוסים לגוף.

העור כולל שתי שכבות עיקריות – הקרום והדרמיס. בנוסף לכך, השומן התת עורי המשמש לשמירה על לחות ומניעת התייבשות. חשוב לטפח ולהגן על העור כדי למנוע נזקים כמו גירויים, דלקות והזדקנות מוקדמת. ובכך אנו יכולים להבטיח עור בריא, מראה טוב, והגנה על הבריאות הכללית שלנו.

לפני שנבין איך טשטוש צלקות עובד, נעבור על האנטומיה של העור:

העור הוא האיבר הגדול ביותר בגוף משקלו בממוצע אצל אדם בוגר הוא כ3.6 קילוגרם ושטח הפנים שלו הוא כ2מ"ר. הוא מהווה את הממסר החוץ-פנימי שלנו עם הסביבה. הניתוח האנטומי-פיזיולוגי של העור יכול להתחלק למספר חלקים עיקריים:

1. שכבות העור:

   – **הקרום (Epidermis):** השכבה החיצונית של העור, המכילה תאים קרניים מתים והוא המסך הראשוני מפני זיהומים וקרינת השמש.

   – הדרמיס (Dermis): שכבה המכילה רקמת חיבור, כלי דם, וקצות עצבים. בדרמיס נמצאים כלי דם, נרתיקי שומן, וסיבי קולגן המהווים את השלד הרך התורם לחוזק וגמישות העור.

2. תחושת המגע והחום:

   – כתר העור (Subcutaneous Layer): השכבה התת-עורית העמוקה ביותר של העור, כוללת רקמת שומן, כלי דם ועצבים. היא מסייעת לשמור על חום הגוף ומספקת שכבת הגנה מפני מכות יבשות ובידוד מחום וקור.

  עצבים תחת עוריים (Cutaneous Nerves): העור מכיל כמויות גדולות של עצבים המאפשרים לנו להרגיש מגע, לחץ, חום וקור בדיוק רב וברגישות רבה.

3. חומרים כימיים ושומנים:

   – שמן עור (Sebum): נוצר בתוך תאי השיער וידי המרקם התת-חיבורי של הדרמיס. שמן זה משמש להגנה על העור ולשמירה על לחות.

   – כלי הדם: הנימים המוליכים חמצן וחומרי הזנה.

 האנטומיה והפיזיולוגיה של העור הן חלק ממערך החיסון מתקדם של הגוף, הוא מסייע למניעת פגיעות ומחלות. ההבנה המדויקת של המבנה והתפקידים של העור מקנה יכולת לטפל בו נכון ולשמור על בריאותו.

כמו כן חשוב לציין שישנם סוגי עור שונים אשר דורשים התייחסות מיוחדת כל אחד לגופו, תפקידו של הרופא הוא לאבחן את העור בטרם מתחיל הטיפול, ולבדוק את מצב העור במהלך הטיפול.

הטיפול בטשטוש צלקות: 

הדרך הטובה ביותר לטשטוש צלקות הוא שילוב בין הטכניקות השונות אשר פוגעות בשכבות העור בעומקים שונים באופן מדויק ביותר ויוצרות אפיקי ריפוי חדשים, עם זאת שימוש בציוד חדיש אשר משתמש בגלי אולטרסאונד המעודדים נדידה תאית, מאפשרים לעור להניע רקמה פגועה וקשה אשר מתחלפת ברקמה חדשה ורעננה של תאי מערכת החיסון. תהליך זה נתמך על ידי חומרי ביו סטימולציה המספקים את אבני הבניין באופן ממוקד ונקודתי.

עד כה טשטוש צלקות היה אתגר גדול משום שהטיפול היה אסתטי אך בעומק הרקמה נשארה צלקת אשר המגבילה את זרימת הדם ופינוי הפסולת מה שהוביל בהמשך לשיפור שהיה בעיקר אסתטי אך לא לגמרי שיקומי.

  • כיום בשילוב כלים חדשים ניתן להגיע לרקמת עור מתפקדת ובריאה (כמעט לחלוטין).
  • חשוב להתייעץ עם הרופא בנוגל לכל צלקת בנפרד משום שלכל צלקת אופי ומאפיינים משלה אשר מצריכה טיפול שונה.

מה זה צלקת? באילו סוגי צלקות ניתן לטפל בטשטוש צלקות? 

צלקות העור השונות הן תהליכי ריפוי העור אשר התפתחו באופן לא מיטבי, או נזקים שיכולים לקרות לעור בשל פציעות, דלקות, או תהליכים אחרים כגון סימני מתיחה בלידה. הנה תיאור קצר של סוגי צלקות העור העיקריות:

סוגי הצלקות השונים:

1. צלקות אשראיות (Traumatic Scars): יכולות להתפתח מפציעות, כמו חתכים, דקירות, או פציעות. הגוף מגיב על ידי ייצור רב של קולגן כדי לתקן את התאים הפגועים. צלקות אשראיות עלולות להיות מובלטות ולשנות את מראה העור.

2. צלקות אטרופיות (Atrophic Scars): ייצור הקולגן איטי מהדרוש גורם לצלקות אטרופיות. תופעה זו עלולה להגיע כתוצאה מדלקת מקומית והיא נראת כמו חוסר בחומר מילוי באיזור הצלקת (מבחינים בקערורית בעור).

3. צלקות קלואידיות (Keloid Scars):סוג זה של צלקות נוצר עקב ייצור מוגבר של קולגן, ניתן להבחין בצלקת אשר בולטת מעל העור (היא סיבית וקשה).

(נחשבות לצלקות מורכבות לטשטוש)

4. סימני מתיחה: סימני מתיחה מופיעים כאשר העור נמתח במהלך הלידה אך רקמות החיבור נכשלות בשכפול תאים הנדרש לעמידה בקצב המתיחה, נחשבות כצלקות מורכבות לשיקום (יש לבחור מרפאה בזהירות ובקפידה כדי לא לבזבז כסף להבטחות שווא)

כל סוג של צלקת יכול להשפיע על המראה והתחושה של העור. מספר טיפולים, כולל טיפולי פורמה כירורגיה קוסמטית, יכולים לשפר את המראה ולהפחית מהם.

חשוב לחזור ולהדגיש: טשטוש צלקות הוא תהליך, כאן לא מדובר במפגש בודד, חשוב מאוד לעקוב אחרי התהליך עד סופו ולא להפסיק באמצע. 

יש לעבור אחר המלצות הרופא המטפל.

אנו ממליצים לברר היטב את הכלים העומדים לרשות המרפאה ואת הכשרת הצוות הרפואי, הציוד כולל פעמים רבות שימוש בהחדרת חומרים בהזרקה ושימוש בלייזר בעוצמה מרוכזת אשר עלולים לגרום לנזקים במידה ואינם מותאמים כראוי לסוג העור ולמטופל. אך מנגד במידה והציוד העומד לרשות הצוות הרפואי הוא חדיש ומגוון יוכל הצוות להעניק לכם טיפול טשטוש צלקות עם תוצאות מעולות, שיכולות להפתיע אתכן.

מאמרים
נוספים